Samen groeien

Informatie voor scholen en kinderopvang over het coronavirus

Het nieuwe coronavirus roept vragen op bij ouders, scholen en andere organisaties. GGD Gelderland-Zuid ontvangt dagelijks diverse vragen en geeft advies.

Geen maatregelen nodig

In Nederland is er nog geen enkele besmetting met het coronavirus. Het is daarom niet nodig om maatregelen te nemen op scholen, kinderdagverblijven etc. Het is ook geen reden om kinderen niet naar school en kinderopvang te laten gaan.

Het is heel begrijpelijk dat mensen ongerust zijn en vragen hebben. Zo zijn er ouders die twijfelen of ze hun kind wel naar school of de kinderopvang moeten brengen. Of scholen die niet goed weten of een kind die in China is geweest (of een ander gebied waar coronavirus is vastgesteld) gewoon naar school moet komen of juist misschien beter thuis kan blijven. Volgens de landelijke richtlijn van het RIVM is thuishouden of weren niet nodig als kinderen geen klachten hebben.

Meer informatie

Alle GGD’en volgen de situatie rondom het coronavirus op de voet; dit doen zij samen met het RIVM en de hulpverleners in de regio. Alle huisartsen worden goed geïnformeerd door de GGD.

Meer informatie over het coronavirus kunt u lezen op de website van GGD Gelderland-Zuid.

Het RIVM geeft op hun site antwoord op veel gestelde vragen. Zit uw vraag hier niet tussen?

Bel dan met GGD Gelderland-Zuid: 088 – 144 7272

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Start van een 'normaal' schooljaar

Bij de afsluiting van het vorige schooljaar hebben de directieleden en medewerkers van kantoor allemaal een BasisBuren tas gekregen. Bij velen is deze tas mee op reis geweest. Waar de tassen allemaal zijn geweest, is te zien op het kaartje.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl