Samen groeien

Lokkertje voor leraren richting basisschool

Iedereen met een onderwijsbevoegdheid die zich wil omscholen tot basisschoolleraar krijgt een een korting van 3500 euro op het collegegeld. Zo wil onderwijsminister Ingrid van Engelshoven stimuleren dat zij aan de slag gaan op die plekken in het onderwijs waar een groot tekort aan docenten is. Nu betalen mensen die bijvoorbeeld de lerarenopleiding aardrijkskunde of geschiedenis hebben gedaan, voor een tweede opleiding nog het fors duurdere instellingscollegegeld. Dat betekent voor de pabo doorgaans rond 7000 euro per jaar.


Van Engelshoven wil niet zo ver gaan dat de opleiding voor iedereen die aan de slag wil in het onderwijs nog goedkoper of zelfs gratis wordt. Dat zou dan ook moeten gelden voor andere tekortsectoren en dat is niet op te brengen.


En dan nog dit: Van Engelshoven vindt dat alle pabostudenten een stagevergoeding moeten krijgen. Zij kan dat echter niet afdwingen maar zou graag zien dat het in de cao zal worden geregeld. Voor de stage in het laatste jaar van de pabo, waarbij studenten ook zelfstandig lesgeven, krijgen studenten al een contract en moeten zij volgens de cao wél worden betaald.

Bron: Hanneke Keultjes, AD

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Een enorme sprong

Wow! Wat zien we betrokken kinderen bij ons onderwijs op afstand. Ik maak nu ook zelf mee dat en thuis werken en tussendoor les geven aan je eigen kinderen, niet ideaal is. Wat zal ik ook blij zijn als de scholen weer open mogen!
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl