Samen groeien

Noodkreet werkgeversorganisaties: lerarentekort schadelijk voor economie

Het kabinet moet direct miljoenen uittrekken om het lerarentekort aan te pakken. Leraren en vakbonden vragen daar al langer om, maar in een brief aan premier Rutte krijgen zij nu bijval van werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en ORAM. Die luiden samen met de Amsterdamse onderwijswethouder Moorman (PvdA) de noodklok over de tekorten in het onderwijs.


In de brief staat dat de problemen niet alleen nadelig zijn voor kinderen, maar dat de economie erdoor wordt geschaad. De werkgeversorganisaties en de wethouder vinden dat Nederland vergeleken met de buurlanden te weinig besteedt aan het basisonderwijs. ‘Werkgevers zullen in de toekomst te maken krijgen met een tekort aan gekwalificeerd personeel, omdat de basis niet op orde is’, schrijven de ondertekenaars van de brief, onder wie ook VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer en Jacco Vonhof van MKB-Nederland. Ze zeggen dat de leesvaardigheid achteruit gaat en dat dat met name geldt voor kinderen uit achterstandswijken. Ze noemen de financiële injectie in het basisonderwijs een investering die zich terugverdient doordat de resultaten van leerlingen verbeteren, wat op termijn de productiviteit en de economische groei versterkt”.

Bron: NOS NIEUWS

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Een enorme sprong

Wow! Wat zien we betrokken kinderen bij ons onderwijs op afstand. Ik maak nu ook zelf mee dat en thuis werken en tussendoor les geven aan je eigen kinderen, niet ideaal is. Wat zal ik ook blij zijn als de scholen weer open mogen!
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl