Samen groeien

Uitlating minister over dichten loonkloof onderwijs wekt verbazing

Verbazing over de uitlatingen van onderwijsminister Arie Slob. Hij zei voorafgaande aan de onderwijsstakingsdagen dat het volgende kabinet moet regelen dat leerkrachten in het basisonderwijs net zoveel moeten gaan verdienen als hun collega’s in het voortgezet onderwijs.


Slob zei dat er uiteindelijk één cao moet komen voor al die leraren samen, maar dat hij daar zelf deze kabinetsperiode niet meer mee aan de slag gaat. Een nieuwe cao wordt overigens afgesloten door werkgevers en werknemers in het onderwijs.


De bonden en sommige politieke partijen zijn verbaasd over de timing van de opmerkingen van Slob. De AOb: “We zijn ongelukkig met zulke plannen voor een volgend kabinet. Doe nu iets”.

Bron: RTL Nieuws

Recente berichten

Blog Mark van der Pol

Klopt ’t of werkt ‘t?

In gesprek met leerkrachten en directeuren, binnen en buiten BasisBuren hoor ik regelmatig dat men soms moeite heeft met de formats die we in het onderwijs hanteren. Die dingen invullen is ooit afgesproken, dus dat doen we dat netjes en op tijd. Wat we doen klopt dan met wat we hebben afgesproken? Maar werkt het ook?
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl