Samen groeien

Eerste Kamer stemt in met onderwijsbegroting

DEN HAAG – De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met de begroting van het ministerie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor 2020. De fracties van PVV, CDA, GL, D66, CU, SGP, OSF, VVD, 50PLUS en Fractie-Otten steunden de begroting, de fracties van SP, PvdD, PvdA en FVD stemden tegen de begroting. De Kamer stemden ook over drie in het debat ingediende moties; zij werden alle drie verworpen. De Eerste Kamer had maandagavond met de ministers Van Engelshoven en Slob (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) gedebatteerd over de moties.

Het debat met de ministers ging met name over de personeelstekorten in het onderwijs, het gebrek aan structurele middelen, en de loonkloof tussen basis- en voortgezet onderwijs.

Bekijk het hele verslag hier.

Bron: Eerste Kamer

Recente berichten

Blog Mark van der Pol

Klopt ’t of werkt ‘t?

In gesprek met leerkrachten en directeuren, binnen en buiten BasisBuren hoor ik regelmatig dat men soms moeite heeft met de formats die we in het onderwijs hanteren. Die dingen invullen is ooit afgesproken, dus dat doen we dat netjes en op tijd. Wat we doen klopt dan met wat we hebben afgesproken? Maar werkt het ook?
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl