Samen groeien

Loonsverhoging van 4,5% voor basisonderwijs plus bonus

UTRECHT – De bonden en werkgevers in het basisonderwijs hebben een cao-akkoord bereikt, maakte de Algemene Onderwijsbond bekend. De eerder aangekondigde tweedaagse staking op donderdag 30 en vrijdag 31 januari gaat volgens de bond echter “absoluut door”. De reden hiervoor is dat er “nog steeds structurele investeringen nodig zijn om de loonkloof met het voortgezet onderwijs te dichten.”

Volgens de AOb krijgt al het onderwijspersoneel vanaf januari een loonsverhoging van 4,5 procent en een bonus. De bonus bedraagt 875 euro bij een voltijdbaan. De rest ontvangt de bonus naar rato. Ook krijgt het personeel een eenmalige nabetaling in februari, die neerkomt op een derde van het maandloon in januari 2020 bij een voltijdbaan.

In de nieuwe cao is er ook speciale aandacht voor schooldirecteuren en de onderwijsondersteuners. Zo is er een nieuwe functiebeschrijving gemaakt “die recht doet aan de taken die complexer zijn geworden en erbij zijn gekomen”. De onderwijsbond gaat het onderhandelaarsakkoord voorleggen aan zijn leden.

SER-voorzitter Mari√ętte Hamer werd vorige maand aangesteld om de vastgelopen onderhandelingen over een nieuwe cao voor leraren in het basisonderwijs vlot te trekken. De cao-onderhandelingen waren gestrand omdat onderwijsbonden het loonbod werkgevers te laag vonden.

Door: ANP

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Puzzelstukjes

Vorige week had ik een overleg met bestuurders van kinderopvang, onderwijs en gemeente. Als eerste hebben we mooie puzzelstukken op zijn plek gelegd voor wat betreft cultuureducatie. Dit is een van de onderdelen van een Koffer vol kansen.
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl