Samen groeien

Nederland scoort lager dan ooit op schoolprestaties

PARIJS – De schoolprestaties van middelbare scholieren in Nederland worden steeds slechter. Dat blijkt uit het dinsdag verschenen rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

Volgens OESO is de leesvaardigheid van scholieren op de middelbare school in ons land gedaald tot onder het gemiddelde van de 37 rijke landen die meedoen aan het driejaarlijkse Pisa-onderzoek. Hiermee scoort Nederland slechter dan ooit tevoren sinds de eerste Pisa-onderzoeken van begin deze eeuw. “Zeer zorgwekkend. Het is een schande dat wij er in een rijk land als Nederland niet in slagen om ons onderwijs op peil te houden”, aldus de Algemene Onderwijsbond (AOb).

De Nederlandse prestaties op het gebied van wiskunde zijn iets verbeterd ten opzichte van drie jaar geleden, toch ligt ook deze score nog altijd onder de resultaten die Nederlandse scholieren behaalden voor 2015.

Bij gelijkblijvend beleid zullen de problemen van het Nederlandse onderwijssysteem de komende jaren alleen maar erger worden, aldus de AOb.

Zie ook: Actie tegen dalende leesvaardigheid met leesoffensief

Bron: ANP, AOb

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Puzzelstukjes

Vorige week had ik een overleg met bestuurders van kinderopvang, onderwijs en gemeente. Als eerste hebben we mooie puzzelstukken op zijn plek gelegd voor wat betreft cultuureducatie. Dit is een van de onderdelen van een Koffer vol kansen.
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl