Samen groeien

Kamer: onderzoek naar minder lesuren in het basisonderwijs

DEN HAAG – De Tweede Kamer heeft een motie van VVD en CDA aangenomen die de Onderwijsraad opdracht geeft om te onderzoeken of het aantal lesuren in het basisonderwijs omlaag kan. Met de maatregel zouden de werkdruk en het lerarentekort mogelijk verminderd kunnen worden.

Urennorm

Vergeleken met andere landen staan in Nederland leraren meer lesuren voor de klas. In het buitenland ligt de urennorm vaak lager. Kinderen die op de basisschool of het speciaal onderwijs zitten, moeten minimaal 7250 uur aan onderwijs krijgen. Het maximum voor het aantal uren onderwijs per dag is niet vastgesteld.

Diverse vakbonden en onderwijsorganisaties hebben in april van dit jaar al aangegeven dat ze willen dat het ministerie gaat kijken naar de verlaging van de wettelijke urennorm.

De organisaties willen graag laten onderzoeken of verlaging een mogelijkheid is, welke effecten een verlaging met zich meebrengt en wat de verschillen zijn tussen de urennorm in Nederland in vergelijking met andere landen.

Naar verwachting zal de Onderwijsraad met een onderzoek gaan starten.

Bron: PO-Raad

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Puzzelstukjes

Vorige week had ik een overleg met bestuurders van kinderopvang, onderwijs en gemeente. Als eerste hebben we mooie puzzelstukken op zijn plek gelegd voor wat betreft cultuureducatie. Dit is een van de onderdelen van een Koffer vol kansen.
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl