Samen groeien

Kabinet: geen structureel geld voor primair onderwijs

Voor het primair onderwijs zit er deze kabinetsperiode niet meer in dan eenmalig extra geld, zoals onlangs werd afgesproken in het convenant tussen sectorraden, bonden en minister.
In het debat over de onderwijsbegroting 2020 deden verschillende partijen, vooral de PvdA en SP, wel een poging om dat incidentele geld, 460 miljoen euro, om te zetten in structurele middelen en de loonkloof met het voortgezet onderwijs gedeeltelijk te dichten. Hier wordt door de PO-Raad, de VO-raad en de bonden al tijden om gevraagd.
Het dichten van de loonkloof is een belangrijk middel om het aantrekkelijker te maken in het onderwijs te werken en daarmee het lerarentekort op te lossen.
In het debat zei minister Slob de wens om salarissen naar elkaar toe te laten groeien te begrijpen en legitiem te vinden, maar dat het aan volgende kabinetten is om de loonkloof verder aan te pakken.

Bron: PO-Raad.

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Puzzelstukjes

Vorige week had ik een overleg met bestuurders van kinderopvang, onderwijs en gemeente. Als eerste hebben we mooie puzzelstukken op zijn plek gelegd voor wat betreft cultuureducatie. Dit is een van de onderdelen van een Koffer vol kansen.
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl