Samen groeien

Een vierdaagse schoolweek, een ouder voor de klas of online lessen: het is nu (onder bepaalde voorwaarden) toegestaan

ROTTERDAM – Basisscholen mogen een vierdaagse schoolweek invoeren, ouders of andere onbevoegden inschakelen of online lessen vanaf huis verzorgen, aldus minister Slob. Dit mag alleen als ze via een noodplan kunnen aantonen dat het lerarentekort de scholen dwingt tot een dergelijk maatregel. Hierover bericht het Algemeen Dagblad.

Eerder deze maand hebben schoolbesturen uit Amsterdam, Almere, Den Haag, Rotterdam en Utrecht met minister Slob gesproken over het lerarentekort. Aanleiding was een brandbrief van de schoolbesturen over het lerarentekort in de steden. In de brief werden een aantal noodmaatregelen voorgelegd aan Slob, die wettelijk gezien niet toegestaan zijn.

De minister benadrukte dat de Onderwijsinspectie bij het toezicht rekening houdt met het lerarentekort. Als het nodig is, mogen basisscholen overgaan tot noodmaatregelen zoals het inzetten van onbevoegden voor de klas, een vierdaagse schoolweek of het schrappen van bepaalde vakken. Mits ze dit kunnen aantonen met een noodplan. In dit plan moeten de scholen uitleggen waarom een noodgreep de beste optie is.

De school moet daarnaast toestemming hebben van de medezeggenschapsraad en oudergeleding binnen de school en de overtreding melden bij de Onderwijsinspectie.

Bron: AD

Recente berichten

Blog Mark van der Pol

Terugkijkend

Kerstvakantie … De tijd nemen met en voor je gezin, familie en vrienden. Even geen mail, even geen collega’s, even alleen maar jij. Een periode van terugkijken op het jaar, te reflecteren op wat je allemaal gedaan hebt; of juist niet gedaan hebt. En een periode om vooruit te kijken..
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl