Samen groeien

Grote regionale verschillen in kaart gebracht in de Onderwijsatlas Primair Onderwijs 2019

Is het voor veel scholen op dit moment al moeilijk om vacatures te vervullen, de komende jaren neemt het tekort nog verder in omvang toe. Volgens de prognoses blijft het aantal zij-instromers stijgen. In bepaalde regio’s, zoals in Limburg en Amsterdam, ligt het aandeel mannelijke leraren hoger dan het landelijk gemiddelde. Hoe de arbeidsmarktsituatie in iedere regio nu en in de toekomst eruitziet, staat in de vierde Onderwijsatlas over het primair onderwijs. Een helder overzicht op basis van landkaarten, grafieken en tabellen geven inzicht in de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. De atlas valt deze week in de brievenbus van schoolbestuurders en scholen. Het Arbeidsmarktplatform PO wil hiermee bijdragen aan een evenwichtige arbeidsmarkt, zodat scholen kunnen doen waar ze voor staan: goed onderwijs voor ieder kind.

Samenwerken in de regio
De Onderwijsatlas ondersteunt het primair onderwijs in het oplossen van arbeidsmarktvragen, zoals oplopende personele tekorten. Schoolbestuurders zien bijvoorbeeld waar welke tekorten gaan spelen, en waar het loont om in de regio en/of met andere regio ’s samen te werken aan oplossingen.

Andere thema’s
De Onderwijsatlas reikt ook kennis aan over belangrijke arbeidsmarktthema’s, zoals sociale zekerheid en verzuim, professionele ontwikkeling en baan- en opleidingstevredenheid. Zo geeft bijna 82 procent van het personeel in het primair onderwijs aan tevreden te zijn over hun werk.

Bron: Arbeidsmarktplatform PO

Recente berichten

Blog Mark van der Pol

Terugkijkend

Kerstvakantie … De tijd nemen met en voor je gezin, familie en vrienden. Even geen mail, even geen collega’s, even alleen maar jij. Een periode van terugkijken op het jaar, te reflecteren op wat je allemaal gedaan hebt; of juist niet gedaan hebt. En een periode om vooruit te kijken..
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl