Samen groeien

Digitale geletterdheid vergroten

Digitale geletterdheid wordt steeds belangrijker. Het gaat hierbij om kennis en vaardigheden die onmisbaar zijn bij leven en werken in onze digitaliserende samenleving.
Uit de Monitor Digitale Geletterdheid in het primair onderwijs (onderzoek van DUO) komt naar voren dat leerkrachten de digitale geletterdheid van hun leerlingen op gemiddeld een 4,9 schatten, op een schaal van 0 tot 10. Bijna twee derde van de deelnemers aan het onderzoek- leerkrachten, ICT-coördinatoren, directeuren en bestuurders- ziet het als een (zeer) grote noodzaak hun leerlingen digitaal vaardiger te maken. Hiervoor zijn ondersteuning en ICT-voorzieningen gewenst.
De helft van de leerkrachten geeft aan dat de ICT-voorzieningen op hun school nog niet voldoende zijn om de komende vijf jaar de nodige stappen te kunnen zetten.

Bron: ECP, Platform voor de InformatieSamenleving

Recente berichten

Blog Mark van der Pol

6 november

Een woensdag half oktober, bijna herfstvakantie. Net als twee weken geleden staan de wegen vast vanwege protesterende boeren. Ik zit op het bestuurskantoor en zie een trekker heen en weer rijden over het land. Wat de boer aan het doen is weet ik niet; ieder zijn vak.
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl