Samen groeien

‘Eerst CAO, dan pas extra geld’

Het kabinet wil volgend jaar eenmalig extra geld uittrekken voor leraren. De voorwaarde is dat het basisonderwijs dan eerst een nieuwe cao moet afsluiten.
Bij de algemene politieke beschouwingen erkende premier Rutte dat het lerarentekort ‘een ernstig vraagstuk’ is en een topprioriteit voor het kabinet. Maar zei hij, in navolging van minister Slob: er moet eerst nog een cao voor basisschoolleraren worden afgesloten. Daar is 285 miljoen euro voor beschikbaar.
Die voorwaarde noemt AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen ‘onbespreekbaar’. De schoolbesturen, verenigd in de PO-Raad, noemen Ruttes voorwaarde ‘flauw’. Ook de oppositie in de Tweede Kamer had geen goed woord voor de voorwaarde van Rutte over.

Bron AD

Recente berichten

Blog Krista van Vreeswijk

Puzzelstukjes

Vorige week had ik een overleg met bestuurders van kinderopvang, onderwijs en gemeente. Als eerste hebben we mooie puzzelstukken op zijn plek gelegd voor wat betreft cultuureducatie. Dit is een van de onderdelen van een Koffer vol kansen.
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl