Samen groeien

‘Eerst CAO, dan pas extra geld’

Het kabinet wil volgend jaar eenmalig extra geld uittrekken voor leraren. De voorwaarde is dat het basisonderwijs dan eerst een nieuwe cao moet afsluiten.
Bij de algemene politieke beschouwingen erkende premier Rutte dat het lerarentekort ‘een ernstig vraagstuk’ is en een topprioriteit voor het kabinet. Maar zei hij, in navolging van minister Slob: er moet eerst nog een cao voor basisschoolleraren worden afgesloten. Daar is 285 miljoen euro voor beschikbaar.
Die voorwaarde noemt AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen ‘onbespreekbaar’. De schoolbesturen, verenigd in de PO-Raad, noemen Ruttes voorwaarde ‘flauw’. Ook de oppositie in de Tweede Kamer had geen goed woord voor de voorwaarde van Rutte over.

Bron AD

Recente berichten

Blog Mark van der Pol

6 november

Een woensdag half oktober, bijna herfstvakantie. Net als twee weken geleden staan de wegen vast vanwege protesterende boeren. Ik zit op het bestuurskantoor en zie een trekker heen en weer rijden over het land. Wat de boer aan het doen is weet ik niet; ieder zijn vak.
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl