Samen groeien

’Controles op scholen vaker onaangekondigd’

DEN HAAG – De onderwijsinspectie moet vaker onaangekondigd controles gaan doen op scholen. Dat wil de Tweede Kamer na meerdere ernstige incidenten op scholen.

Momenteel worden de controles van de onderwijsinspectie heel vaak van tevoren aangekondigd. Partijen als VVD, CDA, D66 en SP denken echter dat misstanden daardoor eerder onopgemerkt blijven. “Er is dan te veel gelegenheid om dingen minder zichtbaar te maken”, aldus D66’er Paul Van Meenen. “Meer onverwachte bezoeken lijken mij zeer verstandig”, concludeert VVD’er Heerema.

Op diverse scholen waren recent problemen. Het VMBO Maastricht en het Calvijn College in Amsterdam blunderden met examens. Daarnaast was er het in opspraak geraakte Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam.

Minister Slob is vooralsnog niet gelijk voorstander van extra schoolinspecties. “Het uitgangspunt bij scholen is autonomie en vertrouwen”, aldus Slob.

Recente berichten

Blog Mark van der Pol

Terugkijkend

Kerstvakantie … De tijd nemen met en voor je gezin, familie en vrienden. Even geen mail, even geen collega’s, even alleen maar jij. Een periode van terugkijken op het jaar, te reflecteren op wat je allemaal gedaan hebt; of juist niet gedaan hebt. En een periode om vooruit te kijken..
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl