Samen groeien

’Controles op scholen vaker onaangekondigd’

DEN HAAG – De onderwijsinspectie moet vaker onaangekondigd controles gaan doen op scholen. Dat wil de Tweede Kamer na meerdere ernstige incidenten op scholen.

Momenteel worden de controles van de onderwijsinspectie heel vaak van tevoren aangekondigd. Partijen als VVD, CDA, D66 en SP denken echter dat misstanden daardoor eerder onopgemerkt blijven. “Er is dan te veel gelegenheid om dingen minder zichtbaar te maken”, aldus D66’er Paul Van Meenen. “Meer onverwachte bezoeken lijken mij zeer verstandig”, concludeert VVD’er Heerema.

Op diverse scholen waren recent problemen. Het VMBO Maastricht en het Calvijn College in Amsterdam blunderden met examens. Daarnaast was er het in opspraak geraakte Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam.

Minister Slob is vooralsnog niet gelijk voorstander van extra schoolinspecties. “Het uitgangspunt bij scholen is autonomie en vertrouwen”, aldus Slob.

Recente berichten

Blog Mark van der Pol

6 november

Een woensdag half oktober, bijna herfstvakantie. Net als twee weken geleden staan de wegen vast vanwege protesterende boeren. Ik zit op het bestuurskantoor en zie een trekker heen en weer rijden over het land. Wat de boer aan het doen is weet ik niet; ieder zijn vak.
Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl