Samen groeien

’Controles op scholen vaker onaangekondigd’

DEN HAAG – De onderwijsinspectie moet vaker onaangekondigd controles gaan doen op scholen. Dat wil de Tweede Kamer na meerdere ernstige incidenten op scholen.

Momenteel worden de controles van de onderwijsinspectie heel vaak van tevoren aangekondigd. Partijen als VVD, CDA, D66 en SP denken echter dat misstanden daardoor eerder onopgemerkt blijven. “Er is dan te veel gelegenheid om dingen minder zichtbaar te maken”, aldus D66’er Paul Van Meenen. “Meer onverwachte bezoeken lijken mij zeer verstandig”, concludeert VVD’er Heerema.

Op diverse scholen waren recent problemen. Het VMBO Maastricht en het Calvijn College in Amsterdam blunderden met examens. Daarnaast was er het in opspraak geraakte Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam.

Minister Slob is vooralsnog niet gelijk voorstander van extra schoolinspecties. “Het uitgangspunt bij scholen is autonomie en vertrouwen”, aldus Slob.

Recente berichten

Blog Mark van der Pol

Groep 8

Wat is dat toch met groep 8 ….?
Ik zie die avonden nog voor me. De avonden dat ‘mijn’ groep 8 afscheid nam. Wat waren dat mooie momenten. En ik weet het, groep 8 neemt afscheid van de hele school en alle leerkrachten hebben een even groot aandeel gehad in hun ontwikkeling. Maar als leerkracht van deze groep voelt het toch anders. Eerst al het gedoe rond beginnende pubers en bleue laatbloeiers; de schoolkeuze; de eindtoets, langzaamaan loslaten, het kamp, de musical, het niets meer te doen en dan de grote stap. Zo bijzonder!

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl