Samen groeien

‘Goede leiders zweven niet’

Janka Stoker en Harry Garretsen, beiden als hoogleraar aan de RUG verbonden, hebben een boek geschreven: Goede leiders zweven niet. In het boek verwijzen de auteurs menig populair idee over succesvol leiderschap naar de schroothoop. De auteurs baseren zich liever op wetenschappelijk onderzoek.

Op de vraag wat een leider nodig heeft om succesvol te zijn geven zij het volgende antwoord: ‘Om te beginnen heeft elke organisatie bestuurders nodig die zowel over management- als over leiderschapskwaliteiten beschikken. Met leiderschap bedoelen we een langetermijnvisie, anderen kunnen inspireren en in beweging krijgen. Goed management zorgt ervoor dat de dagelijkse, praktische zaken ook goed lopen. Als leider ontleen je je gezag aan kennis over de activiteiten van de organisatie. Als je die niet hebt, wordt het erg lastig om een effectief leider te zijn.’

Bron: NRC Handelsblad

Recente berichten

Blog Mark van der Pol

Groep 8

Wat is dat toch met groep 8 ….?
Ik zie die avonden nog voor me. De avonden dat ‘mijn’ groep 8 afscheid nam. Wat waren dat mooie momenten. En ik weet het, groep 8 neemt afscheid van de hele school en alle leerkrachten hebben een even groot aandeel gehad in hun ontwikkeling. Maar als leerkracht van deze groep voelt het toch anders. Eerst al het gedoe rond beginnende pubers en bleue laatbloeiers; de schoolkeuze; de eindtoets, langzaamaan loslaten, het kamp, de musical, het niets meer te doen en dan de grote stap. Zo bijzonder!

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl