Samen groeien

Slob: mogelijk toch meer geld voor zij-instromers

DEN HAAG – Als het geld dat het kabinet beschikbaar heeft gesteld voor zij-instromers in het onderwijs voortijdig op raakt, moet er geld bij, aldus minister Slob.

De Dienst Uitvoering Onderwijs trok vrijdag in dagblad Trouw aan de bel. De 3,2 miljoen euro die voor dit jaar was vrijgemaakt om mensen met andere beroepen voor de klas te krijgen, is nu al bijna op.

Slob benadrukt dat er tot dusver geen aanvragen voor de subsidiepot zijn afgewezen. “Als blijkt dat er geen geld meer is, gaan we alles doen om te zorgen dat er meer geld beschikbaar komt’’, aldus Slob, die ook de positieve kant wil benadrukken. Dat het potje bijna leeg is, is “eigenlijk heel erg goed nieuws. Dat betekent dat veel mensen zeggen ‘Hey, dat beroep van docent, daar zien we wat in’.”

Bron: ANP

Recente berichten

Blog Mark van der Pol

Groep 8

Wat is dat toch met groep 8 ….?
Ik zie die avonden nog voor me. De avonden dat ‘mijn’ groep 8 afscheid nam. Wat waren dat mooie momenten. En ik weet het, groep 8 neemt afscheid van de hele school en alle leerkrachten hebben een even groot aandeel gehad in hun ontwikkeling. Maar als leerkracht van deze groep voelt het toch anders. Eerst al het gedoe rond beginnende pubers en bleue laatbloeiers; de schoolkeuze; de eindtoets, langzaamaan loslaten, het kamp, de musical, het niets meer te doen en dan de grote stap. Zo bijzonder!

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • De Wetering 3
  • 4021 VZ Maurik
  • Telefoon:
  • 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl