Samen groeien

Voorjaarsnota: Onderwijs krijgt 65 miljoen

Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor onderwijs om tegenvallers te compenseren. Het ministerie van onderwijs krijgt zo’n 65 miljoen euro om het gat op de begroting te dichten. Dit staat in de Voorjaarsnota. Dat er meer geld naar onderwijs gaat is te danken aan D66 en ChristenUnie die zich hard maakten voor meer onderwijsbudget. Dit melden NOS en Trouw.

De Voorjaarsnota moet voor 1 juni naar de Tweede Kamer. Minister Hoekstra van Financiën wil niet zeggen wat er precies in de Voorjaarsnota staat omdat hij deze eerst met de Tweede Kamer wil bespreken. Volgens bronnen rond het kabinet wil het kabinet echter meer geld uitgeven aan onderwijs en veiligheid.

De tegenvallers op de begroting voor onderwijs zijn ontstaan doordat meer mensen doorstuderen dan het ministerie had ingeschat. Een deel van de extra kosten kan nu worden opgevangen door de extra middelen die het ministerie krijgt, maar de rest zal op de onderwijsbegroting zelf gevonden moeten worden.

Bron: Nationale Onderwijsgids

Recente berichten

Blog Mark van der Pol

Veiligheid

NOS en het AD van vorige week vrijdag: ‘Een op de zes kinderen leeft in een oorlogssituatie’. Je weet het, maar toch schrik je ervan. Althans, ik wel. Wij leven in een westerse bubbel, maken ons druk om lage internetsnelheid, het aantal kalfjes dat aan een koe wordt toegeschreven en Sven die zesde wordt.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • Erichemseweg 2
  • 4116 GC Buren
  • Postbus 700
  • 4116 ZJ Buren
  • Tel.: 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl