Samen groeien

‘Passie en bevlogenheid’

Op Goede Vrijdag was het personeel van alle BasisBuren– scholen gewoon aan het werk. En wel om zich verder te bekwamen in het verzorgen van goed onderwijs. In de vorm van een Studiedag, dus. Nadat directeur/ bestuurder Mark van der Pol het spits had afgebeten, hield dr. Rinka van Zundert, oprichter van Leer- & Veerkracht, een enthousiasmerend verhaal. Daarin bleek zij in staat om de theorie van de positieve psychologie met de onderwijspraktijk te verbinden.

Vervolgens waren er workshops in twee ronden, over onderwerpen als bevlogenheid en tekentaal; over het werk van Stephen Covey en over flipping the classroom ( inzet van instructievideo’s in de klas ).

Na de lunch was er een optreden van Loesje, het fictieve meisje uit Arnhem, dat zich uitput in prikkelende teksten op ( onder meer ) posters in de publieke ruimte. Teksten als: ” Ben ik eindelijk mezelf, vindt iedereen me zó veranderd. “ Zich sterk makend voor de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van expressie; gekenmerkt door een positieve en humanistische benadering.
In de interactieve workshop leerden van de collega’s van BasisBuren zelf onderwijs gerelateerde Loesjes maken; en daar waren ze verdraaide goed in. De resultaten zullen nog worden gepubliceerd en in de scholen worden opgehangen.
De deelnemers aan de studiedag gingen gesticht en positief de paasdagen in.

Recente berichten

Blog Mark van der Pol

X-factor

Het is al een tijdje geleden dat ik Hans had gezien. Ik heb afgesproken in het wegrestaurant langs de A6 tussen Lelystad en Almere. Het waait hard, motregen, een graad of 3.

Lees verder

Contact

BasisBuren

  • Erichemseweg 2
  • 4116 GC Buren
  • Postbus 700
  • 4116 ZJ Buren
  • Tel.: 0344-691177
  • E-mail: info@basisburen.nl